Ciasto cappuccino

0 (0 ocen)

  • 60 min

połączenie pysznej pianki i kawy, Niesamowicie smakowite

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:4 jaja
    4 łyżki cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    krem 1
    0,5 l mleka
    2 łyzki mąki ziemniaczanej
    2 łyzki mąki pszennej
    niepełna szklanka cukru
    3-4 łyzki kawy Capuccino
    margaryna

    krem 2
    2 śnieżki
    2 galaretki cytrynowe

Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt ok 30 min, w 180 stopni

    Krem 1
    od 0,5 l mleka odlać szklankę i rozrobić w tym mąkę ziemniaczaną i pszenną i cukier, dodać kawę capucino. Ugotować. Budyń gdy wystygnie mołączyć z margaryną. Wyłożyć na upieczony zimny biszkopt a na wierzch krem 2


    Krem 2
    śnieżki rozrobić w 1,5 szkl zimnej wody
    galaretki rozrobić w 1,5 szkl gorącej wody.
    Ubite śnieżki połączyć z lekko już tężejącą galaretką. Wyłożyć na masę, posypać kawą. Schłodzić.

Komentarze

Podobne przepisy