Ciasto cappuccinowa rozkosz

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kto lubi kawę na pewno będzie mu smakowało.

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    12 dag cukru
    10 dag mąki pszennej
    1 dag kakao
    Pianka cappuccino:
    400 ml kremówka 30%
    3 łyżki cappuccino
    łyżka kawy rozpuszczalnej
    2,5 łyżki żelatyna
    100 ml woda (do rozpuszczenia żelatyny)
    łyżka cukier puder
    Pianka śmietanowa:
    400 ml kremówka 30%
    2 sztuki cukier waniliowy
    2 łyżki żelatyna
    100 ml wody (do rozpuszczenia żelatyny)

Ciasto cappuccinowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sporządzić biszkopt.
  • 2. Schłodzić kremówki. Rozpuścić żelatynę, zaparzyć cappuccino. Schłodzoną śmietanę ubijamy, gdy zaczyna gęstnieć wlewamy schłodzone cappuccino i żelatynę. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na biszkopt.
  • 3. Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym, gdy zaczyna gęstnieć wlewamy żelatynę. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na masę cappuccino. Udekorować według uznania (posypać kawą, lub czekoladą.

Porady

Dobrze schłodzić kremówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy