Cappucino

0 (0 ocen)

Dobry na kazda okazję.

Składniki:

  • Masa budyniowa:
    1/2 L mleka
    1/2 szkl cukru
    cukier waniliowy
    5 żółtek
    3 łyżki cappuccino
    budyń śmietankowy

Cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec ciemny biszkopt
  • 2. 1 szkl.mleka zagotować z cukrem i z cukrem waniliowym
  • 3. Do drugiej szklanki mleka dodać 5 żółtek,1 budyń, 3 łyżki mąki zwykłej-zagotować wszystko razem
  • 4. Gdy masa wystygnie dodać kostkę margaryny, a na koniec cappuccino-utrzec
  • 5. Przekroić biszkopt. 2/3 masy dać do srodka, a resztą na wierzch i polać polewą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy