Caprese z truskawkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zmodyfikowana wersja znanej włoskiej sałatki, zamiast pomidorów użyłam truskawek, kolorystycznie caprese nic się nie zmieniło;)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mini mozzarella: 21 sztuk
    - truskawki małe: 16 sztuk
    - bazylia świeża (listki): 6 sztuk
    - ocet balsamiczny: 1 łyżeczka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - pieprz: 2 szczypty

Caprese z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Caprese z truskawkami 1. Truskawki umyć, obrać z szypułek. Mozzarellę i truskawki pokroić w plastry. Ułożyć na talerzu przekładając na przemian. Posypać posiekaną bazylią, pieprzem i polać octem balsamicznym wymieszanym z oliwą z oliwek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy