Ciasto Capuccino

0 (0 ocen)

  • 1 min

Uwielbiam to ciasto piec mogła rodzina mogła by je jeść

  • 1 min

Składniki:

  • BISZKOPT
    5 jaj
    1 szklanka cukru
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki kawy rozpuszczonej

    MASA BUDYNIOWA
    0,5 L mleka
    1 szklanka cukru
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    6 łyżek capucina śmietankowego
    kostka masła

    MASA ŚMIETANKOWA
    0,5 l śmietany 30 %
    2 łyżeczki żelatyny
    cukier waniliowy

Ciasto capuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem , stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając .Wymieszać razem mąkę pszenną , mąkę ziemniaczaną cacao , kawę rozpuszczalną i proszek do pieczenia . Dodawać do ubitej masy delikatnie wymieszać łyżką
    Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika . Piec w temperaturze 180 stopni przez 20 min

    Odlać 0,5 l szklanki mleka. Resztę zagotować z cukrem dodać mąkę capuccino rozrobione w 0,5 l szklanki .Zagotować .Wystudzić zmiksować z masłem .
    Ubić kremówkę z cukrem waniliowym dodać 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości wody .

Porady

Trzeba pamiętać by masło było dobrze ubite !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy