Capucino beza

0 (0 ocen)

  • Łatwy

to ciasto jest bardzo dobre na różne okazje...

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 5 sztuk
    - cukier: 250 mililitrów
    - mąka: 3 łyżki
    - mąka kartoflana: 3 łyżki
    - kakao: 3 łyżki
    - proszek to pieczenia: 1 łyżka
    - margaryna: 400 gramów
    - cappuccino orzechowe: 1 sztuka
    - mleko: 500 mililitrów
    - budyń śmietankowy: 1 sztuka
    - cukier: 175 gramów
    - bezy: 20 dekagramów
    - żółtka: 3 sztuki

Capucino beza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt
    -piekarnik ustawić na 175 stopni
    -białka ubić nie na sztywno
    -dodać cukier i kolejno po żółtku
    -na koniec dodać mąkę,proszek do pieczenia,kakao
    - Upiec!
    Masa
    -żółtka i budyń rozbić w 1 szklance mleka
    -wlać do gotującego mleka z cukrem i ostudzić
    -kawę cappucino wymieszać i 3/4 szklanki wody gorącej nie wrzątek
    ostudzić
    -margarynę rzetrzeć i dodawać stopniowo budyń,który zrobiliśmy wcześniej
    -na koniec wlac kawę i wymiksować
    -podzielić masę na 2 części(na biszkopt i na wieszch)
    -biszkopt posmarowac masą i ułorzyć bezy
    -wszystko pokryc masą i pocypać kakao

Komentarze

Podobne przepisy