capucino na zimno

0 (0 ocen)

  • 45 min

Lubię robić pyszne desery,których nie trzeba piec,a za tym deserem przepada cała rodzina.

  • 45 min

Składniki:

  • -opakowanie mleka w proszku (4 szklanki)
    -900 ml serka homo "DANIO"
    -2 margaryny Palma
    -1 szklanka cukru
    - opakowanie biszkoptów okrągłych
    -2 żółtka
    -4 łyżki żelatyny
    -3 galaretki np.pomarańczowa
    - 3 łyzeczki capucino

Capucino na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Jedna galaretke rozpuszczamy, maczamy w niej biszkopty i układamy w brytfance.
    2. Margaryne miękką,cukier i żółtka utrzeć na pulchną masę,dodać serki homo i mleko w proszku.
    3.3 łyżeczki capucino rozpuścić w 1/3 szklanki ciepłej wody i dolać do masy.
    4. Pod koniec ubijania dodać żelatynę rozpuszczoną w 3/4 gorącej wody (dodać gdy lekko sie schłodzi), masę wylać na biszkopty.
    5. Na wierzch wylewamy tężejące galaretki.
    PRZEPIS NA DUŻĄ BRYTFANKĘ

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy