Carpaccio z warzyw

0 (0 ocen)

  • 15 min

Idealna propozycja na lekką i zdrową kolację. Takie carpaccio doskonale pasuje również jako sałatka do obiadu. Polecam szczególnie cukrzykom.

  • 15 min

Składniki:

  • biała rzodkiew
    pomidor
    ocet winny
    olej rzepakowy
    kawałek chudego białego sera

Carpaccio z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżeli przygotowujemy porcję dla jednej osoby wystarczy nam kawałek rzodkwi i jeden pomidor.
    Oba warzywa kroimy na cienkie plastry.
    Układamy je na przemian.
    Skrapiamy octem winnym i olejem rzepakowym.
    Na koniec posypujemy pokruszonym białym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Carpaccio śledziowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Carpaccio śledziowe

ewaeu Dlaczego nie , pyszne. 20 min