Carrpaccio

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dla smakoszy włoskiej kuchni

  • 20 min

Składniki:

  • 30 dag polędwicy wołowej
    pokrojona bazylia (najlepiej świeża)
    2 łyżki oliwy z oliwek
    sok z 1 cytryny
    zielone oliwki
    kawałek parmezanu
    sól, pieprz
    4 średnie, ładne pieczarki

Carrpaccio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę natrzeć solą, pieprzem i bazylią. Zamrozić
  • 2. Zmrożone mięso kroić na bardzo cienkie plasterki. Ułożyć na talerzu, posmarować równomiernie pędzelkiem oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Mięso obłożyć na talerzu pokrojonymi w cienkie plastry oliwkami i startym parmezanem. Udekorować wedle uznania.

Porady

Podawać z białym lub razowym pieczywem i masłem smakowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.97 (189 ocen)

Zdobywca nagrody

Karkówka faszerowana

4.97 (189 ocen)

Zdobywca nagrody

Karkówka faszerowana

ewaeu Polecam takie aromatyczne mięsko. 2 godz.