Cassata

0 (0 ocen)

pyszne ciasto serowe

Składniki:

  • biszkopt na małą tortownicę
    Krem serowy:
    - 2 op. serka homogenizowanego waniliowego
    - 4 łyżki cukru
    - 5 łyżek posiekanych rodzynek
    - 5 łyżek posiekanej skórki pomarańczowej
    Krem czekoladowy:
    - 2 jajka
    - 2 szklanki cukru pudru
    - 20 dag miękkiego masła
    - 3-4 łyżki mleka
    - 8 łyżek kakao
    - aromat waniliowy

Cassata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt przekrój na 3 krążki
  • 2. Krem serowy: serek wymieszaj z cukrem, rodzynkami i skórką pomarańczową.Dwa krążki posmaruj masą serową, przykryj trzecim, lekko dociśnij.
  • 3. Krem czekoladowy: włóż składniki do miski wg podanej kolejności i wymieszaj łyżką. Ubij mikserem na jednolity puszysty krem. Posmaruj wierzch i boki ciasta.

Komentarze

Podobne przepisy