Castellane w pomidorach z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Danie idealne dla zabieganych...niestety nie zawsze mamy czas by stać przy "garach", czasami coś nieoczekiwanego się wydarzy. Polecam

  • 20 min

Składniki:

  • 300 g makaronu castellane
    1 cebula
    2 łyżki oleju
    300 g kiełbasy podwawelskiej
    300 ml passaty pomidorowej
    1 łyżka zielonej czubrycy
    sól, pieprz

Castellane w pomidorach z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.

    Cebulę siekamy.

    Kiełbasę obieramy z osłonki, kroimy w kostkę,

    Na rozgrzanym oleju smażymy kiełbasę, dodajemy cebulę, razem chwilę podsmażamy.

    Następnie zalewamy passatą wymieszaną z czubrycą.

    Całość dusimy 15 min, lekko odparowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Do sosu przekładamy makaron, dokładnie łączymy ze sobą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy