Złocista cebula z serem pleśniowym jest świetnym dodatkiem do mięs, szczególnie tych grillowanych :)
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- duża cebula: 4 sztuki
- miód płynny: 0.25 szklanki
- czosnek: 4 sztuki
- ser pleśniowy (np. z niebieski): 10 dekagramów
- pieprz czarny świeżo mielony: 1 łyżeczka
Cebula z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule obrać, przekroić na pół. Czosnek wycisnąć i wymieszać z miodem. Polać sosem cebule. Włożyć na godzinę do lodówki.
2.Wyjąć. Ser pokruszyć i wymieszać z zieleniną. Doprawić pieprzem. Odstawić.
3.Cebule osączyć, położyć na grillu przekrojoną płaszczyzną na ruszt. Grillować, aż cebula się zarumieni i lekko rozwarstwi (ok. 10 min.) Zdjąć, posypać serem i podawać od razu.
Komentarze