Cebula z serem pleśniowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Złocista cebula z serem pleśniowym jest świetnym dodatkiem do mięs, szczególnie tych grillowanych :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - duża cebula: 4 sztuki
    - miód płynny: 0.25 szklanki
    - czosnek: 4 sztuki
    - ser pleśniowy (np. z niebieski): 10 dekagramów
    - pieprz czarny świeżo mielony: 1 łyżeczka

Cebula z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać, przekroić na pół. Czosnek wycisnąć i wymieszać z miodem. Polać sosem cebule. Włożyć na godzinę do lodówki.
  • 2. Wyjąć. Ser pokruszyć i wymieszać z zieleniną. Doprawić pieprzem. Odstawić.
  • Cebula grillowana z serem pleśniowym 3. Cebule osączyć, położyć na grillu przekrojoną płaszczyzną na ruszt. Grillować, aż cebula się zarumieni i lekko rozwarstwi (ok. 10 min.) Zdjąć, posypać serem i podawać od razu.
  • 4. Smacznego życzy oliwek :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy