Cebulowe muszelki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Cebulowe muszelki to trochę mniej tradycyjny sposób na faszerowaną cebulę.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 duże cebule,
    Sos boloński (gęsty)

Cebulowe muszelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cebule obrać i przekroić na pół. Wyjąć 2-3 środkowe warstwy cebuli, zostawiając te największe. Duże połówki gotować w osolonej wodzie ok 10 minut, aż warstwy zaczną się oddzielać. Ugotowaną i schłodzoną cebulę rozdzielić na warstwy.

    Na każdy płatek - muszelkę cebuli wyłożyć gęsty sos boloński i uformować muszelkę. Formę do pieczenia wysmarować masłem i ułożyć w niej muszelki cebulowe. Posypać bułką tartą. Na koniec dodać kilka płatków masła.

    Zapiekać ok. 20 min w 170 stopniach. Podawać ciepłe jako przekąskę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy