CHAI MASALA.

0 (0 ocen)

Uwielbiam indyjskie smaki - korzenne przyprawy, które powodują u mniejakąś dziwną melancholię i skłonność do refleksji.Nastrajają mnie. I dziś zapragnęłam tego błogiego stanu.

Składniki:

  • 2 kubki wody
    2 kubki mleka
    3 łyżeczki herbaty Assan
    1 laska cynamonu
    2 gwiazdki anyżu
    3 goździki
    łyżeczka mielonego kardamonu
    1/2 łyżeczki mielonego imbiry
    3 ziarenka pieprzu

Chai masala. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotowałam wodę z herbatą oraz wszystkimi przyprawami. Do gotującego się naparu
    wlałam ostrożnie mleko. Całość trzymałam na ogniu ok. 3 minut.
    Odcedziłam i rozlałam do szklanek.

Porady

CHAI MASALA, czyli indyjska herbata z mlekiem i przyprawami to idealny środek na rozgrzewkę! Najlepsza na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy