Chili con carne

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne sycące danie z kuchni amerykańskiej. Danie jednogarnkowe

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    2 średnie cebule
    2 ząbki czosnku
    1 czerwona papryka
    1 papryczka chili bez pestek
    1 puszka pomidorów bez skóry
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka kminu rzymskiego
    1 łyżeczka oregano
    sól

Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić drobno posiekaną cebulę po czym dodać mięso mielone i podsmażyć chwilę.
    Przełożyć całość do garnka zalać 1,5 l wody, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojoną w kostkę paprykę.. Kukurydzę , fasolę odcedzić na sitku i dorzucić do garnka.
    Dodać wszystkie pozostałe składniki , doprawić i gotować.
    Podawać na gorąco z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy