Chili con carne

0 (0 ocen)

Danie jest smaczne i sycące a w dodatku szybkie do przygotowania. Moja rodzinka bardzo lubi dania kuchni meksykańskiej.

Składniki:

  • 0,5 kilograma mięsa mielonego
    1 puszka dania meksykańskiego Chili con carne
    1 papryka czerwona
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    250 ml. przecieru pomidorowego
    Olej do smażenia
    Sól, pieprz
    Chili
    Ryż

Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy mięso mielone. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i smażymy do miękkości. Dodajemy przecier pomidorowy oraz danie z puszki, dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz chili, ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Danie podajemy z ugotowanym ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy