Chili con carne

0 (0 ocen)

Klasyczne danie z fasolą, papryką i dużą ilością chilli.Świetnie nadaje się na danie główne jak również na przekąskę.

Składniki:

  • Składniki :
    500g mielonej wołowiny,
    2 ząbki czosnku,
    2 cebule,
    1 puszka pomidorów krojonych w zalewie,
    1 płaska łyżka płatków chilli,
    1 łyżka kminku,
    1 czerwona papryka,
    2 szklanki bulionu wołowego,
    1 puszka fasoli czerwonej w zalewie,
    sól, pieprz,
    olej.

Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną cebulę, paprykę, czosnek, kminek, paprykę chilli. Całość chwilę podsmażyć. Dodaj mięso i mieszając całość smażyć. Wrzuć pomidory i wlej bulion. Przykryj i duś 20-25 minut co jakiś czas mieszając. Na koniec dodaj odsączoną fasolę i podgotuj z 5-10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy