Chill con carne

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne, syte i pikantne czyli najważniejsze cechy które powinna mieć każda potrawa.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
    2 torebki ryżu brązowego
    Pół puszki czerwonej fasoli
    1/3 puszki kukurydzy
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    300 ml przecieru pomidorowego
    Przyprawy: czosnek, kminek rzymski, ostra papryka, pieprz cayanne

Chill con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od ugotowaniu brązowego ryżu. Następnie siekamy cebulę i czosnek i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy mięso i przyprawiamy mieszanką przypraw. Smażymy aż mieso zmieni kolor na bardziej szary i dodajemy kukurydzę, fasolę, paprykę i zalewamy przecierem pomidorowym. Gotujemy tak pod przykryciem około 10 minut. Na talerzu kładziemy ugotowany ryż i polewamy powstałym sosem. Smacznego!

Porady

Aby danie przygotować w wersji nieostrej można pominąć dodawanie pieprzu cayanne, który nazywa się potocznie chili

Komentarze

Podobne przepisy