Chińska sałatka warzywna

0 (0 ocen)

Sałatka nieco inna niż zwykle robię, bardzo smaczna i sycąca;)

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka,
    2 pomidory,
    1/3 kapusty pekińskiej,
    puszka czerwonej fasoli,
    puszka groszku,
    puszka kukurydzy,
    3 jajka ugotowane na twardo,
    łyżeczka przyprawy do gyrosa,
    1 łagodna zupka chińska,
    1 pikantna zupka chińska,
    sól ziołowa,
    pieprz,
    4 łyżki majonezu,
    olej rzepakowy,
    2 łyżki natki pietruszki.

Chińska sałatka warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron z obu zupek pokruszyć, wymieszać, dodać załączone przyprawy, (bez oleju!). Zalać szklanką wrzątku, odstawić do ostygnięcia. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju, pod koniec smażenia oprószyć przyprawą do gyrosa. Przełożyć do miseczki i ostudzić. Pomidory umyć, pokroić w kostkę, kapustę poszatkować. Fasolę, groszek i kukurydzę przerzucić na durszlak, przelać wodą i odstawic by ociekło z nadmiaru wody. Jajka oskubać, i pokroić w kostkę. Wszystko połączyć, dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem oprószyć posiekaną natki pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy