Chiński kociołek

0 (0 ocen)

Wystarczy kilka składników i kilka chwil, aby stworzyć pyszną ,rozgrzewającą zupę na jesienną chandrę. Ostry smak i wyrazisty kolor czyli to co lubię.

Składniki:

  • 5 opakowań zupek chińskich pomidorowych+ przyprawy z nich
    puszka fasoli czerwonej
    puszka kukurydzy słodkiej
    500 g pieczarek
    3 cebule
    odrobina oliwy do smażenia
    imbir, czosnek granulowany
    3 łyżki sosu sojowego

Chiński kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy Kroimy w plasterki. Cebulę obieramy, szatkujemy w kostkę. Podsmażamy całość na oleju na złoty kolor. Przekładamy do garnka, zalewamy 2 litrami wrzącej wody.
  • 2. Dodajemy makaron (nie krusząc go) i przyprawy. Gotujemy ok 10 minut. Dodajemy kukurydzę i fasolę. Doprawiamy imbirem, czosnkiem i sosem. Gotujemy jeszcze ok 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy