Chińskie też dobre

0 (0 ocen)

  • 20 min

Teraz wszystko jest chińskie....przyszedł czas na kotlety

  • 20 min

Składniki:

  • 4 liście kapusty pekińskiej
    4 plastry salami
    4 plastry żółtego sera
    4 pieczarki
    4 plastry cebuli
    4 łyżki oleju
    1 łyżeczka chińskiej przyprawy

    Ciasto : jajko, 4 łyżki mąki, 1,4 szklanki mleka, sól do smaku

Chińskie też dobre - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • koperty z kapusty 1. Olej łącze z chińską przyprawą
    Jajko ubijam z mlekiem, dorzucam mąke i lekko solę. Wyrabiam na gladką masę.
    W liść kapusty wkładam ser, salami, pieczarki i cebule. Składam w kopertę.
    Osuszam kotleta panierując w mące.
    W przygotowane ciasto zanurzam liście.
    Smaże na złoty kolor na "chińskim" oleju

Porady

W liścia kapusty możesz zawinąc co zechcesz Jeśli liśc jest gruby lekko go podgotuj.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy