Chińskie wegetariańskie danie

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wegetariański przysmak z serem tofu.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g tofu (u mnie naturalne bio )
    250 g groszku
    papryki kolorowe, po połówce
    200 g makaronu sojowego ( może być ryżowy )
    100 g grzybów shitake
    200 g kiełków soi ( moga byc inne )
    sól
    150 ml bulionu drobiowego ( u mnie ekologiczny bezglutenowy )
    Marynata : 3 łyżki jasnego sosu sojowego
    2 łyżeczki keczupu
    2 łyżeczki tabasco

Chińskie wegetariańskie danie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chińskie wegetariańskie danie 1. Wymieszałem składniki marynaty. Tofu pokroiłem na duże kawałki, włożyłem do marynaty na 30 minut.
    Makaron zalałem wrzątkiem, moczyłem 30 minut. Pokroiłem dymkę na kawałki, paprykę w paski. Groszek osączyłem z zalewy.
    Grzyby umyłem, zalałem na 20 minut ciepła wodą , odcedziłem. Kostki tofu wyjąłem z marynaty, podsmażyłem na gorącym oleju. Dodałem dymkę , paprykę i grzyby, podsmażyłem, wlałem bulion, gotowałem 2 minuty. Dodałem groszek, makaron i kiełki. Doprawiłem solą. Smażyłem jeszcze 3 minuty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy