Chińszczyzna inna niż wszystkie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy osuszamy i kroimy w kostkę.Jajka trzepiemy i dodajemy 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej tak by powstała dość gęsta zaklepka ,masę przelewamy do mięsa i dokładnie mieszamy solimy po czym całość wykładamy na patelnie z rozgrzanym olejem i smażymy aż mięso poz będzie się mokrości. Papryki i cebule kroimy w kostkę i całość przekładamy do większego garnka .W 1 szkl gotującej wody rozpuszczamy kostki rosołowe i zalewamy tym bulionem pokrojone warzywa.Dusimy aż prawie będą miękkie wtedy dodajemy usmażone filety i dusimy całość do miękkości warzyw od czasu do czasu mieszając. Solimy i przyprawiamy.W tym samym czasie gotujemy ryż.Ugotowany przekładamy do naczynia żaroodpornego na dno następnie warstwę mięsa z warzywami.
Komentarze