Chipsy z kolorowych ziemniaków

0 (0 ocen)

  • 30 min

Spotkałam się już z fioletowym kalafiorem ale z ziemniakami nigdy. I właśnie dzisiaj będąc na zakupach, dojrzałam fioletowe ziemniaki. I proszę jakie cudne chipsy wyszły ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 ziemniaki białe
    2 ziemniaki fioletowe
    500 ml oleju
    sól himalajska różowa

Chipsy z kolorowych ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki porządnie szorujemy, osuszamy i tniemy na plasterki, najlepiej za pomocą szatkownicy. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na delikatny złoty kolor, jeśli chodzi o fioletowe ziemniaki, to niestety musimy sprawdzać stan chrupkości. Wykładamy na ręcznik papierowy i posypujemy solą.

Komentarze

Podobne przepisy