Chleb w jajku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Doskonały przepis, by wykorzystać dwu lub trzydniowy chleb i nadać mu pyszny smak.

  • 15 min

Składniki:

  • 8 kromek chleba
    olej
    wegeta
    pieprz
    szklanka mleka
    szklanka mąki
    jajko

Chleb w jajku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Panierka
    Jedno jajko roztrzepać w misce, dodać szklankę mleka oraz szklankę mąki i wymieszać to wszystko, by nie było grudek. Dosypać wegety i pieprzu, by nadać panierce smaku.
  • Podczas pieczenia 2. Chleb
    Jeżeli kromki chleba są duże należy przekroić je, obtoczyć w panierce z dwóch stron i kłaść na rozgrzany olej. Piec na każdej stronie ok. 1 min.

Porady

Do tej potrawy nie trzeba używać świeżego chleba ! Warto te grzanki polać keczupem :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy