Chleb w jajku (grzanki)

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Ciekawa przekąska którą zawsze robiła moja babcia

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 4 jajka
    ok 8 kromek chleba
    ok 100 g startego żółtego sera
    sól
    olej

Chleb w jajku (grzanki) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chleb w jajku (grzanki) 1. Jajka rozbełtałam w misce, ser starłam na dużych oczkach, olej rozgrzałam. Chleb moczyłam po obu stronach w jajku, kładłam na rozgrzany olej, smażyłam ok ½ – 1 min, żeby jajko się ścięło, w tym czasie lekko posypałam solą, odwróciłam na drugą stronę, posypałam serem i przykryłam pokrywką na ok ½ – 1 min, żeby ser się rozpuścił. Gotowe wyłożyłam na ręczniczki papierowe, żeby obciekły z tłuszczu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy