Chlebek bananowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo dobry pomysł na wykorzystanie ciemniejących bananów.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru
    1/3 szklanki roztopionego masła
    3-4 dojrzałe banany
    1 jajko
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    szczypta soli

Chlebek bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obrać, rozgnieść, wymieszać z masłem.
    Dodać cukier, roztrzepane jajko. Wsypać mąkę wymieszaną z sodą i solą, wymieszać. Ciasto wlać do natłuszczonej, wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 60 minut w temperaturze 170 stopni. Można udekorać polewą czekoladową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy