Chlebek bananowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zastanawialiście się kiedyś, kupując bułeczki dla swoich pociech, ile zawierają soli i różnych utrwalaczy? Większość z nich produkowana jest z mrożonego ciasta.Co powoduje, że na drugi dzień to pieczywo jest niejadalne. Dlatego warto 2 godziny tygodniowo poświęcić dla naszych pociech. Świeżo wypiecz

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 dojrzałe banany
    200g mąki pszennej
    2 jajka
    2 łyżki oliwy z oliwek
    3/4 małego opakowania jogurtu naturalnego bieluch
    masło

Chlebek bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z oliwą i jogurtem naturalnym. Dodajemy rozgniecione banany i mąkę, a następnie wszystko dokładnie mieszamy. Keksówkę nacieramy masłem i przelewamy ciasto. Pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180℃, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto się upiekło. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy