Chlebek kukurydziany z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Piekę i gotuje z pasją dla całej rodziny. Moja kuchnia jest wielobarwna i różnorodna, dlatego zawsze moje wypieki i dania zaskakują smakiem i wyglądem.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 szklanki płatków kukurydzianych
    4 jajka
    Kostka margaryny
    ¾ szklanki cukru
    Łyżeczka cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 jabłka

Chlebek kukurydziany z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzyj z żółtkami i cukrami . Dodaj mąkę z proszkiem i płatki kukurydziane. Na końcu dodaj pianę z białek. Jabłka obierz i pokrój, dodaj do ciasta. Masę przełóż do blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą o wymiarach 10 na 30 cm. Piecz około 50 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy