Chlebek z niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zaspokoi podniebienie nie jednego smakosza jajek

  • 60 min

Składniki:

  • 10 kromek chleba tostowego
    10 jajek
    20 dkg szynki
    20 dkg sera żółtego
    20 dkg pieczarek
    1 cebula
    pęczek szczypiorku
    sól, pieprz

Chlebek z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę pokroić w kosteczkę, ser żółty zetrzeć na drobnych oczkach, Szczypiorek umyć - drobno pokroić. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cebulę w kostkę pokrojoną i łyżkę masła- podsmażyć i doprawić do smaku.
    Chleb tostowy rozwałkować- formować rulony (rożki jak do lodów) - układać w blaszce do mufinek, W każdym rulonie układać po troszkę pieczarek, szynki i sera a na wierzch wybić jajko( tak aby się nie rozpłynęło)- doprawić solą i pieprzem. Wszystko to zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut ( tak aby żółtko zostało płynne). Posypać szczypiorkiem i podawać na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy