Chlebki z ziołami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis od babci

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    opakowanie ciasta na pizze w proszku
    2 łyżki posiekanych świeżych ziół ( tymianek, rozmaryn)
    sół

    ponadto:
    czerwona cebula
    oliwa do posmarowania blachy

Chlebki z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik podgrzej do 200 stopni lekko natłuść oliwą. Ciasto przygotuj według przepisu na opakowaniu, a później dodaj do niego świeże zioła. Ciasto rozwałkuj i podziel na 8 części z każdej przygotuj mały chlebek. ułóż chlebki na blachach i posyp je solą.
    Piecz przez 12-15 minut. zaraz po upieczeniu oprusz chlebki cebula i świeżymi ziołami. podawaj natychmiast

Porady

Można też przygotować chlebki czosnkowe. Wymieszaj wyciśnięty czosnek, posiekaną bazylię, sól oraz pierz z miękkim masłem i posmaruj nim ciasto tuż przed pieczeniem. Nie posypuj go solą

Komentarze

Podobne przepisy