Chłodnik białoruski z konserwowych buraków

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i lekki chłodnik z tartych buraków konserwowych, zielonego ogórka i rzodkiewki. Podany z dużą ilością świeżego koperku. Idealna zupa na upalne dni !

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 słoiki buraków konserwowych w wiórkach
    6 ogórków gruntowych
    pęczek rzodkiewki
    świeży koperek
    woda
    sól i pieprz

Chłodnik białoruski z konserwowych buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki razem z zalewą przelewamy do garnka. Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i rzodkiewki. Dolewamy odrobinę wody, żeby chłodnik nie był za mocny. Dodajemy posiekany koperek. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Zupę można dodatkowo zabielić. Można użyć też domowych buraków konserwowych lub kiszonych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy