Chłodnik Jagodowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Świetny owocowy chłodnik na bazie kefiru i bogatych w witaminy oraz minerały świeżych jagód to doskonała obiadowa propozycja na letnie, upalne dni. Jagodowa zupa na zimno świetnie chłodzi i gasi pragnienie gdy żar leje się z nieba.

  • 30 min

Składniki:

  • 500ml kefiru
    200g jagód
    100ml śmietany 30%
    3 płaskie łyżki cukru pudru
    200g makaronu kolanka
    sól


Chłodnik jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1vdcxxu 1. Jagody umyć, zblendować do postaci musu.
  • image-22dgiw1 2. Następnie dodać kefir, śmietanę oraz cukier puder. Całość dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki żeby się schłodził.
  • 3. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
  • image-002n8b3 4. Chłodnik podawać z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy