Chłodnik wiosenny

0 (0 ocen)

  • 30 min

Po zimie każdy ma ochotę na coś lekkiego i zdrowego.

  • 30 min

Składniki:

  • - litr jogurtu naturalnego lub kefiru
    - 300 g świeżych ogórków
    - 3 ząbki czosnku
    - pęczek koperku
    - pęczek szczypiorku
    - pęczek rzodkiewek
    - 4 jajka
    - sól, pieprz do smaku

Chłodnik wiosenny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek rozgnieść, ogórek pokroić w kosteczkę, a rzodkiewkę zetrzeć na tarce.
  • 2. Do kefiru lub jogurtu dodać ogórek, rzodkiewkę, czosnek. Wszystko schłodzić.
  • 3. Przed podaniem doprawić do smaku. Posypać szczypiorkiem, koperkiem. Podawać w talerzu z jajkiem ugotowanym na twardo, pokrojonym na ćwiartki. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy