CHŁODNIK Z BOTWINKI

0 (0 ocen)

Idealny na upalne dni

Składniki:


  • pęczek botwinki
    800 ml kefiru
    pęczek rzodkiewki
    świeży ogórek
    sól, pieprz
    3 jajka ugotowane na twardo
    ugotowane ziemniaki( niekoniecznie)

Chłodnik z botwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Botwinkę oczyścić. Pokroić.

    Do rondelka wlać niewielką ilość wody, zagotować w nim botwinkę. Zdjąć z ognia i przestudzić.

    Do schłodzonej botwinki wlać kefir, pokrojoną w kosteczkę rzodkiewkę, ogórek, koperek i jajka. Doprawić solą i pieprzem.

    Zupkę wstawić na kilka godzin do lodówki. Podawać w schłodzonych miseczkach z dodatkiem młodych ziemniaków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy