Chłodnik z botwiny

0 (0 ocen)

idealny na letnie,upalne dnie

Składniki:

  • 2 pęczki botwiny
    3 ogórki
    1 pęczek rzodkiewki
    1 pęczek koperku
    500 g jogurtu naturalnego
    sól,pieprz i cukier do smaku
    5-8 łyżek wody
    ocet do smaku

Chłodnik z botwiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Botwinkę pokrój,przełóż do garnka i zalej ok 4 szklankami wody i gotuj przez ok 15-20 minut,ostudź.
    Ogórki i rzodkiewkę pokrój w plasterki,koperek posiekaj. Wszystko przełóż do ugotowanej botwinki.
    Dodaj wodę,jogurt naturalny. Przypraw do smaku octem i przyprawami.
    Podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy