Do przyrządzenia chłodnika nie potrzeba botwinki, można go także zrobić z fasolki szparagowej i ogórków gruntowych. Do tego kefir, duża ilość posiekanego koperku i pyszny chłodnik gotowy :)
Chłodnik z fasolką szparagową i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę szparagową oczyścić i pokroić na kawałki. Marchew i pietruszkę pokroić w plasterki. Wrzucić warzywa na rozgrzaną oliwę i podsmażyć przez chwilę. Następnie wlać wodę, posolić i gotować pod przykryciem przez około 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Wlać kefir, dodać posiekany koperek oraz ogórki pokrojone w drobną kostkę. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego :)
Komentarze