Chłodnik z łososiem na białym barszczu.

0 (0 ocen)

Moi bliscy nie lubią kulinarnej monotonii, dlatego ciągle muszę urozmaicać przepisy.

Składniki:

  • • 2 torebki białego barszczu
    • 15 dag wędzonego łososia
    • 200ml śmietany
    • Cytryna
    • ½ pęczka koperku
    • Mały por
    • 4 listki sałaty lodowej
    • Sól, pieprz
    • Gałka muszkatołowa

Chłodnik z łososiem na białym barszczu. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Barszcz ugotuj według przepisu na opakowaniu i ostudź.
  • 2. Do wystudzonego dodaj śmietanę, sałatę pokrojoną w paski, pora w pierścionki i 2/3 grubo posiekanego koperku. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny. Dołóż łososia pokrojonego w paski (trochę zostaw do dekoracji). Wstaw na 20 minut do lodówki.
  • 3. Podawaj porcje ozdobione paseczkami łososia i gałązkami pozostałego koperku. Możesz też dodać po kilka cząstek jajka ugotowanego na twardo.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.69 (228 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron z serem