chłopski garnek

0 (0 ocen)

  • 30 min

proste, sycące i szybkie danie

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    Kapusta – mała
    Ziemniaki – 3 sztuki
    Papryka – 2 sztuki czerwona, żółta
    Kiełbasa – 300g
    boczek surowy wędzony 8 grubszych plastrów
    ogórki z curry 4
    pietruszka, szczypiorek po łyżce
    ketchup mały ja użyłam pikantnego Pudliszki
    Cebula – 2 średnie
    3 ząbki czosnku
    Sól, pieprz, papryka wędzona
    Olej rzepakowy do smażenia

Chłopski garnek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek pokroić w plasterki, cebulę w kostkę grubszą podsmażyć na rozgrzanym oleju, następnie dodać pokrojoną paprykę w większą kostkę.Kiełbasę, boczek kroimy wg uznanie dodajemy do cebuli i papryki przesmażamy na małym ogniu
  • 2. Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki i kapustę(ja pokroiłam w kostkę).Smażymy na małym ogniu często mieszając. Wszystko zalewamy szklanka przegotowanej gorącej wody i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy ketchup wg uznania i smaku oraz przyprawy.
  • 3. Na końcu dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i szczypiorek oraz ogórka.Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy