chmurka kremowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

kojarzy mi się z latem

  • 40 min

Składniki:

  • Biszkopt
    6 jajek
    1 1/2 szklanki cukru
    1 1/2 szklanki maki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    6 łyżek oleju

    opakowanie biszkoptów
    2 budynie śmietankowe lub waniliowe
    1 kostka margaryny
    2 galaretki truskawkowe
    1 kg śmietany kremówki
    4 łyżki cukru
    2 śnieżki fix
    3 łyżki cukru pudru

Chmurka kremowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.
    Jajka ubić z cukrem dodać mąkę z proszkiem i na koniec olej. Połowę wlewamy na brytfankę a do drugiej części dajemy barwnik spożywczy i wlewamy na jasne ciasto.Pieczemy około 35 min w temperaturze 170 stopni.
    2. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody nie gotować. Odstawić do wystygnięcia.
    3. budynie ugotować w 2 szklankach wody. Gdy przestygną utrzeć na jednolitą masę razem z margaryną na koniec dokładnie wymieszać z tężejącą galaretką i 3 łyżkami cukru pudru
    3.Kremówkę ubić dodać cukier i śnieżkę.
    przełożenie biszkopt-masa budyniowa-biszkopty-masa kremówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy