...szybciej i prościej a równie smakowicie się już chyba nie da
20 min
Składniki:
- bułka typu ciabatta
- ok. 20 dag pieczarek
- ser camembert (może być z jakimś dodatkiem np.papryką)
- szczypiorek
- sól,świeżo zmielony pieprz (najlepiej kolorowy)
Chrrrrrupiąca ciabatta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obrać,opłukać,pokroić w plasterki/kawałki i podsmażyć na odrobinie oleju (pod koniec posolić).Ciabatte przekroić wzdłuż,na każdej połówce ułożyć plastry sera,następnie podsmażone pieczarki a na wierzchu jeszcze gratisowo po 2-3 plastry sera.
2.Zapiec w piekarniku 180C przez około 7-8 minut aż ciabatta będzie chrupiąca a ser się rozpuści.
3.Gotową przekąskę,posypać obficie świeżym szczypiorkiem i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Porady
Zamiast szczypiorku można użyć rukoli.
Ciekawostka: po włosku słowo ciabatta oznacza "pantofel".
Komentarze