Chrrrrrupiąca ciabatta

0 (0 ocen)

  • 20 min

...szybciej i prościej a równie smakowicie się już chyba nie da

  • 20 min

Składniki:

  • - bułka typu ciabatta
    - ok. 20 dag pieczarek
    - ser camembert (może być z jakimś dodatkiem np.papryką)
    - szczypiorek
    - sól,świeżo zmielony pieprz (najlepiej kolorowy)

Chrrrrrupiąca ciabatta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chrrrrrupiąca ciabatta2 1. Pieczarki obrać,opłukać,pokroić w plasterki/kawałki i podsmażyć na odrobinie oleju (pod koniec posolić).Ciabatte przekroić wzdłuż,na każdej połówce ułożyć plastry sera,następnie podsmażone pieczarki a na wierzchu jeszcze gratisowo po 2-3 plastry sera.
  • Chrrrrrupiąca ciabatta3 2. Zapiec w piekarniku 180C przez około 7-8 minut aż ciabatta będzie chrupiąca a ser się rozpuści.
  • Chrrrrrupiąca ciabatta4 3. Gotową przekąskę,posypać obficie świeżym szczypiorkiem i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Porady

Zamiast szczypiorku można użyć rukoli. Ciekawostka: po włosku słowo ciabatta oznacza "pantofel".

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy