Kto lubi chrupiące surówki, czy sałatki powinien spróbować tak przygotowanej kalarepki.
Warzywo to nie tylko fajnie smakuje po ugotowaniu. Podane na surowo, także stanowi pyszny posiłek. Polecam!
20 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki:
• 2 młode kalarepki,
• Mały pęczek młodego koperku,
• Oliwa z oliwek,
• Świeżo mielony kolorowy pieprz,
• Świeżo mielona sól morska,
• Łyżka soku z cytryny,
• 0,5 szklanki orzechów włoskich
Chrupiąca kalarepka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalarepkę obieramy i kroimy w foremne słupki (jak ziemniaki na frytki). Tak przygotowaną umieszczamy w misce.
Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kalarepki.
2.Orzechy kroimy na mniejsze części i także dodajemy do kalarepki. Do tak przygotowanych składników dodajemy sok z cytryny, oliwę . Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Podajemy.
Komentarze