Chrupiąca kalarepka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kto lubi chrupiące surówki, czy sałatki powinien spróbować tak przygotowanej kalarepki.
Warzywo to nie tylko fajnie smakuje po ugotowaniu. Podane na surowo, także stanowi pyszny posiłek. Polecam!

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    • 2 młode kalarepki,
    • Mały pęczek młodego koperku,
    • Oliwa z oliwek,
    • Świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • Świeżo mielona sól morska,
    • Łyżka soku z cytryny,
    • 0,5 szklanki orzechów włoskich

Chrupiąca kalarepka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krojenie 1. Kalarepkę obieramy i kroimy w foremne słupki (jak ziemniaki na frytki). Tak przygotowaną umieszczamy w misce.
    Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kalarepki.
  • łączenie składników 2. Orzechy kroimy na mniejsze części i także dodajemy do kalarepki. Do tak przygotowanych składników dodajemy sok z cytryny, oliwę . Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Podajemy.

Komentarze

Podobne przepisy