Chrupiąca kolba kukurydzy okraszoną bułką tartą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Gotowana słodka kukurydza okraszona bułką tartą z masełkiem to ciekawy pomysł na łatwą w przygotowaniu przekąskę.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 kolby kukurydzy
    1 łyżka cukru
    2 łyżeczki soli
    80g masła
    bułka tarta

Chrupiąca kolba kukurydzy okraszoną bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę obrać z zielonych liści. Do dużego garnka wlać około 2 litrów wody, wsypać sól, cukier, zagotować i włożyć kolby kukurydzy tak aby całe były przykryte wodą. Gotować do miękkości.
  • 2. Masło roztopić na patelni, dodać bułkę tartą i lekko zrumienić cały czas mieszając.
  • 3. Ugotowaną kukurydzę podawać z przygotowaną zasmażką z bułki tartej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy