Chrupiąca salatka

0 (0 ocen)

Świeża,chrupiąca sałatka z nutą pikanterii.Może stanowić samodzielny posiłek lub dodatek do dania głównego.

Składniki:

  • 1 pomidor
    1/2 ogórka wężowego
    1/2 żółtej papryki
    1 mała cebula
    Dressing:
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę

Chrupiąca salatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa umyć,osuszyć na ręczniku papierowym.
    Pomidora oraz ogórka pokroić w pół plasterki.
    Obraną cebulę oraz paprykę w kostkę.
  • 2. Składniki na dressing połączyć razem,polać warzywa-dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy