Chrupiąca sałatka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Idealna jako dodatek do obiadu lub lekka kolacja.

  • 15 min

Składniki:

  • pół opakowania mixu sałat
    2 średnie pomidory
    pół czerwonej cebuli
    1/3 dużego zielonego ogórka
    1 gałązka selera naciowego
    2 paluszki serowe
    2 łyżki kukurydzy z puszki
    3-4 łyżki oleju
    sól,pieprz

Chrupiąca sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy.Do miski wrzucamy sałatę.Pomidory kroimy w ósemki, cebulę w piórka, ogórek w półplasterki a seler naciowy w plasterki-dokładamy do sałaty.Paluszki serowe kroimy w plasterki i dodajemy razem z kukurydzą do sałatki.Doprawiamy solą, pieprzem i olejem.Mieszamy

Komentarze

Podobne przepisy