CHRUPIĄCA SAŁATKA BROKUŁOWO-WINOGRONOWA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepyszna sałatka owocowo-warzywna na imprezę.Przepis mam od córki.

  • 30 min

Składniki:

  • - 0,5 kg. brokułów
    - 0,5 kg. białych winogron
    -100 g. nasion dyni
    -100 g. słonecznika
    - pini (gotowy mix)
    -1 ząbek czosnku
    - 250 g. majonezu
    - sól.

Chrupiąca sałatka brokułowo-winogronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Brokuły umyć, odciąć same różyczki.
  • składniki 2. Winogrona umyć,przekroić na pół, jeżeli są pestki to je usunąć.
  • nasiona 3. Mix nasion krótko uprażyć na rozgrzanej patelni.
  • składniki 4. Nasiona dodać do sałatki.
  • składniki 5. Ząbek czosnku zetrzeć na tarce.
    Wymieszać majonez, dodajemy trochę soli. Wszystko razem wymieszać z brokułami, winogronem i pestkami. Majonez można w połowie zastąpić śmietaną.

Komentarze

Podobne przepisy