Chrupiąca surówka z pora, papryki, pomidorków i sałaty

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chrupiąca letnia surówka to połączenie pokrojonego pora w plasterki z pokrojoną żółtą papryką w kostkę, kawałków salaty lodowej i pomidorków truskawkowych pokrojonych w ósemki, doprawiona solą i ziołowym pieprzem oraz dodaniem 3 łyżek gęstego jogurtu naturalnego.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • sałata lodowa 1 liść (rwiemy go w kawałki)
    pomidorki truskawkowe (kroimy je w ósemki)
    por 10-12 cm
    papryka żółta połowa (pokrojona w kostkę)
    natka pietruszki (drobno pokrojona)
    sól
    pieprz ziołowy
    jogurt naturalny 2-3 łyżki

Chrupiąca surówka z pora, papryki, pomidorków i sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie pokrojone składniki umieszczamy w miseczce, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym dodajemy jogurt i mieszamy. Przykrywamy miseczkę i odstawiamy do lodówki na 20 minut żeby smaki się połączyły. Chrupiąca surówka jest idealna z kanapkami jak i do dań gorących.

    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy