Chrupiąca z kiełkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W tym roku przeszłam na emeryturę. Prowadzę dom i dużo wypoczywam. W naszej rodzinie królująwarzywa zjadane w każdej postaci.

Składniki:

  • ● główka sałaty
    ● 5 małych pomidorów
    ● 20 dag sera feta
    ● puszka kiełków sojowych
    ● puszka kukurydzy
    ● 2 łyżki ziaren słonecznika
    ● 3 łyżki oleju
    ● 4 łyżki wody
    ● gotowy sos sałatkowy francuski

Chrupiąca z kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę oczyszczamy, myjemy
    i rwiemy na kawałki. Pomidory
    kroimy w plastry. Kukurydzę
    i kiełki osączamy z zalewy.
    Ser kroimy w kostkę.
  • 2. Wszystkie składniki łączymy.
    Przyrządzamy sos według
    przepisu na opakowaniu (do
    3 łyżek oleju i 4 łyżek wody
    dodajemy sos w proszku i mieszamy).
    Ziarna słonecznika
    prażymy na patelni. Sałatkę
    polewamy sosem i posypujemy
    słonecznikiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy