CHRUPIĄCE BUŁKI DROŻDŻOWE Z DŻEMEM JABŁKOWYM

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

moje dania sama wymyślam

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:Pół kilograma mąki + 1,5 szklanki na wyrobienie,
    1 szklanka cukru,
    5 g suszonych drożdży,
    1 szklanka mleka(ciepłego),
    kilka kropel aromatu migdałowego,
    3 jajka,
    50 g margaryny,
    2 słoiczki po musztardzie dżemu(mam swojskie).

Chrupiące bułki drożdżowe z dżemem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Do miski wsypać mąkę,drożdże,dodać jajka,cukier,aromat oraz ciepłe mleko,wyrobić ciasto dodając te 1,5 szklanki mleka.Gdy ciasto jest już wyrobione dodać rozpuszczoną margarynę i nadal wyrabiać ciasto.Po wyrobieniu odrywać mały kawałek ciasta,uformować kulkę,lekko spłaszczyć,nałożyć dżem,pozostawić do wyrośnięcia.Jak już ciasto bułkowe z dżemem wyrośnie wkładać do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piec 30 - 35 minut.

Porady

Z tego przepisu wyszło mi 23 sztuki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy