Chrupiące ciasteczka jaglane z dżemem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Chrupiące ciasteczka z ulubionym dżemem w sam raz dla dzieci.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • ▪ 200 g płatków jaglanych
    ▪ 1 jajko
    ▪ 100 g masła rozpuszczonego
    ▪ 2 łyżki miodu
    ▪ pół szklanki mąki jaglanej
    ▪ 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    ▪ ulubiony dżem

Chrupiące ciasteczka jaglane z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz dżemu mieszamy i zagniatamy ręcznie.

    2. Formujemy małe kuleczki z dziurką w środku i układamy na blaszce z papierem dopieczenia.

    3. Każde ciasteczko nadziewamy łyżeczką dżemu i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy